DK | UK​

News

New Contract: New Order: #445 Strand Senior

​Strand Senior AS er et datterselskab af Strand Havfiske AS. Strand Havfiske AS ejer og driver frysetrawleren ”Havstrand” og ringnotspurperen/trawleren ”Strand Senior”. Det er fartøjet ”Strand Senior” som blev bygget i 1999 som skal erstattes med det nye fartøj. Strand Senior driver med kombineret trawl- og notfiskeri, hvor trawlfiskeriet primært består af kulmule som fiskes vest for Irland. Øvrig fiskeri efter sild og makrel drives med not. Det nye fartøyet skal drives efter samme principper. Familierederiet ejes og drives av søstrene Janne-Grethe Strand Aasnæs og Elisabeth Strand, hvor førstnævnte er daglig leder i selskabet.


Rederiet udtrykker tilfredshed over at komme i mål med en aftale med Karstensens Skibsværft, og glæder sig til at komme i gang med byggeriet.


Karstensens Skibsværft glæder sig over den tillid Strand Havfiske AS har udvist. I lighed med de øvrige pelagiske fartøj som værftet har under bygning til redere i Skotland, Irland, Sverige og Danmark, er også den nye ”Strand Senior” Karstensen design.


Karstensens Skibsværft har med nye ”Strand Senior”, i alt 13 pelagiske fiskefartøy i ordrebogen til levering i løbet af de kommende 3 år. Værftet må derfor betegnes som absolut førende på dette område.


Design, indretning og arrangement er blevet til i et godt og nært samarbejde mellem Rederi og Værft. Rederiet har været optaget af innovative løsninger, og der har været lagt særlig vægt på at optimere arbejdsforhold, sikkerhed og komfort for besætningen. I tillæg til dette er det lagt stor fokus på skrogets udformning, og optimering i forhold til Strand Seniors driftsprofil med tanke på lavest mulig brændstofs forbrug. I tillæg udrustes fartøjet med varmegenvindings anlæg fra alle motorer, LED belysning ”all over”, elektriske wincher, samt flere tiltag for at sikre lavest mulig energi forbrug.

Sikkerhed og arbejdsforhold er i særlig fokus ved at hele lastdækket er gjort vandtæt med vandtætte skibssider. Det øger sikkerheden, og fribordet øges med nærmere 3,0 m.


Dertil har Rederiet valgt at satse på en fremtidssikret løsning for winch-anlægget, som vil blive elektrisk drevet. Dette er for at prioritere det eksterne og interne miljø (lavere støjniveau). Nye ”Strand Senior” vil også blive leveret med elektrisk drift på nothaler.


Fremdriftsanlægget vil bestå af Wärtsiläs nye 8V31 hovedmotor på 4880 kW, monteret på et 2-speeds gearanlæg med variabelt turtall på propel. Den nye serie af motorer fra Wartsila har virkelig lavt brændstofs forbrug og dertil lavere udslip, samt længere mellem service interval på disse motorer.


Wartsila og Strand Rederiene har haft et langt og godt samarbejde, og begge parter er glad for, at dette også fortsætter på det nye fartøj.


En række øvrige leverandører bliver i disse dage udvalgt, alle ud fra kriterier som kvalitet, innovation og driftssikkerhed.


Skroget skal bygges i Polen.

Nye ”Strand Senior” skal leveres i februar 2019.

Fartøjets hoveddimensioner:

Længde overalt 75,00 m

Bredde moulded 15,30 m

Dybde shelterdæk 9,20 m

News​

Karstensens Skibsværft A/S udvider og investerer i skrogproduktion i Polen!
Som en naturlig følge af ønske og ambition om at fastholde positionen som den førende totalleverandør af større fiskefartøjer, har Karstensens Skibsværft nu realiseret en stor del af visionen, ved at etablere ’Karstensen Shipyard Poland’
Read more
#438 “CLIPPERTON” named and launched 5 May 2018
Newbuilding 438 ”CLIPPERTON" was named, launched and handed over to owners B-C Pelagic AB, Donsö, Sweden on 5 May 2018 from Karstensen Shipyard. The hull for “Clipperton” was built with Nauta Shipyard in Gdansk, Poland and arrived in Skagen December 2017.
Read more
KS Elektro A/S udvider og etablerer sig på Hanstholm Havn
KS Elektro A/S overtager pr. 16. april MarineServicens aktiviteter i Hanstholm. Den daglige drift i afdelingen vil blive varetaget af Peter Svane.
Read more

​Karstensens Skibsværft A/S

Vestre Strandvej 17

9990 Skagen

Phone: +45 9844 1311

Cvr.nr.: 10859581

Are you searching for something specific?