News

New Contract: New Order: #445 Strand Senior

​Strand Senior AS er et datterselskab af Strand Havfiske AS. Strand Havfiske AS ejer og driver frysetrawleren ”Havstrand” og ringnotspurperen/trawleren ”Strand Senior”. Det er fartøjet ”Strand Senior” som blev bygget i 1999 som skal erstattes med det nye fartøj. Strand Senior driver med kombineret trawl- og notfiskeri, hvor trawlfiskeriet primært består af kulmule som fiskes vest for Irland. Øvrig fiskeri efter sild og makrel drives med not. Det nye fartøyet skal drives efter samme principper. Familierederiet ejes og drives av søstrene Janne-Grethe Strand Aasnæs og Elisabeth Strand, hvor førstnævnte er daglig leder i selskabet.


Rederiet udtrykker tilfredshed over at komme i mål med en aftale med Karstensens Skibsværft, og glæder sig til at komme i gang med byggeriet.


Karstensens Skibsværft glæder sig over den tillid Strand Havfiske AS har udvist. I lighed med de øvrige pelagiske fartøj som værftet har under bygning til redere i Skotland, Irland, Sverige og Danmark, er også den nye ”Strand Senior” Karstensen design.


Karstensens Skibsværft har med nye ”Strand Senior”, i alt 13 pelagiske fiskefartøy i ordrebogen til levering i løbet af de kommende 3 år. Værftet må derfor betegnes som absolut førende på dette område.


Design, indretning og arrangement er blevet til i et godt og nært samarbejde mellem Rederi og Værft. Rederiet har været optaget af innovative løsninger, og der har været lagt særlig vægt på at optimere arbejdsforhold, sikkerhed og komfort for besætningen. I tillæg til dette er det lagt stor fokus på skrogets udformning, og optimering i forhold til Strand Seniors driftsprofil med tanke på lavest mulig brændstofs forbrug. I tillæg udrustes fartøjet med varmegenvindings anlæg fra alle motorer, LED belysning ”all over”, elektriske wincher, samt flere tiltag for at sikre lavest mulig energi forbrug.

Sikkerhed og arbejdsforhold er i særlig fokus ved at hele lastdækket er gjort vandtæt med vandtætte skibssider. Det øger sikkerheden, og fribordet øges med nærmere 3,0 m.


Dertil har Rederiet valgt at satse på en fremtidssikret løsning for winch-anlægget, som vil blive elektrisk drevet. Dette er for at prioritere det eksterne og interne miljø (lavere støjniveau). Nye ”Strand Senior” vil også blive leveret med elektrisk drift på nothaler.


Fremdriftsanlægget vil bestå af Wärtsiläs nye 8V31 hovedmotor på 4880 kW, monteret på et 2-speeds gearanlæg med variabelt turtall på propel. Den nye serie af motorer fra Wartsila har virkelig lavt brændstofs forbrug og dertil lavere udslip, samt længere mellem service interval på disse motorer.


Wartsila og Strand Rederiene har haft et langt og godt samarbejde, og begge parter er glad for, at dette også fortsætter på det nye fartøj.


En række øvrige leverandører bliver i disse dage udvalgt, alle ud fra kriterier som kvalitet, innovation og driftssikkerhed.


Skroget skal bygges i Polen.

Nye ”Strand Senior” skal leveres i februar 2019.

Fartøjets hoveddimensioner:

Længde overalt 75,00 m

Bredde moulded 15,30 m

Dybde shelterdæk 9,20 m

News​

New order #468 "GOLLENES"
Owners Gollenes AS from Norway has ordered a 69,99 m Pelagisk Trawler. The hull is expected to Skagen in June 2022 and the vessel is to be delivered March 2023
Read more
New order #469 "ALTAIRE"
Altaire Fishing Co Ltd has placed an order for a 79,95 m Pelagic Trawler newbuilding with Karstensen Shipyard. #469 will carry the proud name “Altaire” and will sail from her homeport of Collafirth , Shetland Islands, UK.
Read more
¨New order #455 "ASTRID"
Familien Johansson fra Rederiet Astrid Fiskeri A/S og Karstensens Skibsværft A/S har indgået kontrakt om bygning af en ny 91,80 m Pelagisk Snurper / Trawler. Det nye projekt er resultatet af et langt og intenst samarbejde mellem Rederi og Værft.
Read more

​Karstensens Skibsværft A/S

Vestre Strandvej 17

9990 Skagen

Phone: +45 9844 1311

Cvr.nr.: 10859581

Are you searching for something specific?