News

New order: #444 Odd Lundberg

​Odd Lundberg AS og Karstensens Skibsværft har indgået kontrakt om design og bygning af en 69,99 m kombineret snurper / trawler !

Odd Lundberg AS ejer og driver i dag en 59 m snurper/trawler med samme navn, ”Odd Lundberg”. Dette fartøj er bygget i 2003, og vil blive lagt ud til salg.

Rederiet driver med kombineret trawl- og notfiskeri, hvor trawlfiskeriet primært består af tobis og blåhvilling (norsk: Kolmule / fiskeri vest af Irland). Øvrig fiskeri efter primært sild og makrel drives med not. Det nye fartøj skal drives efter samme principper.

Familierederiet blev etableret tilbage i 1918, og i dag er det fortsat Lundberg familien som ejer og driver selskabet. Tredje generation består af brødrene Geir og Tore Lundberg, hvor Geir er daglig leder af rederiet. Rederiet er også fremtidssikret, idet Geir Lundbergs 2 sønner også er særdeles aktive i rederiet; Mats Lundberg sejler som skipper og Stian Lundberg er maskinchef ombord.

Nye ”Odd Lundberg” vil blive rederiets 4 nybygningsprojekt.

Rederiet udtrykker tilfredshed over at være kommet i mål med denne aftale med Karstensens Skibsværft, og glæder sig til at komme i gang med byggeriet.

Rederi og værft har for øvrigt jobbet sammen i gennem en længere årrække, i forbindelse med reparation og vedligehold af eksisterende skib.

Karstensens Skibsværft glæder sig over den tillid Odd Lundberg har udvist. I lighed med de øvrige pelagiske fartøjer som Værftet har under bygning til redere i Skotland, Irland, Sverige og Danmark, er også nye ”Odd Lundberg” af eget design.

Karstensens Skibsværft har med nye ”Odd Lundberg”, i alt 16 pelagiske fiskefartøjer i ordrebogen for levering i løbet af de kommende 3 år.

Design, indretning og arrangementer er blevet til i et meget nært samarbejde mellem Rederi og Værft. Rederiet har været optaget af innovative løsninger, og der har været lagt speciel megen vægt på at optimere arbejdsforhold, sikkerhed og komfort for besætningen.

Sikkerhed og arbejdsforhold er bl.a. tilgodeset ved at ”Odd Lundberg” vil have hele lastedækket er gjort vandtæt med vandtætte skibssider. Det øger sikkerheden, og fribordet øgets med nærmere 3,0 m.

Endvidere har Rederiet valgt at satse på en fremtidssikret løsning for winche-anlægget, som vil blive elektrisk drevet. Dette for at gavne det eksterne og interne miljø (lavere støjniveau). Udover wincherne, så vil fiskepumpen også være elektrisk drevet. Rapp Marine skal levere det komplette winche- og fiskepumpeanlæg. Nye ”Odd Lundberg” vil også blive leveret med elektrisk drevet nothaler. Kran- og nothalerudrustningen skal leveres af Triplex.

Fremdrivningsanlægget vil komme til at bestå af en MAN Diesel & Turbo hovedmotor på 3600 kW med 2-speeds gear- og propelleranlæg fra Brunvoll (tidligere Scana Volda).

En række øvrige leverandører bliver i disse dage udvalgt, alle ud fra kriterier som kvalitet, innovation og drift sikkerhed.

Nye ”Odd Lundberg” skal leveres i Juni 2019.

Fartøjets hoveddimensioner:

Længde overalt 69,99 m

Bredde moulded 15,20 m

Dybde shelterdæk 9,20 m

Øvrig teknisk data:

Hjælpemaskineri Cummins, 1 x 992 kW / 2 x 567 kW

Winch anlæg Rapp Marine / Elektrisk

Sidepropellere 1 x 950 / 1 x 850 kW

RSW-anlæg Johnson Controls, 2 x 1100 kW

Vakuum anlæg C-Flow, 4 x 66 kW / 2 x 4200 l tank

Som et kuriosum kan det nævnes, at Karstensens Skibsværft blev etableret i 1917, og dette selskab drives i dag også af tredje generation. 100 års jubilæet vil blive fejret i september måned.

News​

New order #458 - ANTARCTIC
Eamon McHugh of Antarctic Fishing Company, has placed an order for a 62,60 m Pelagic Trawler newbuilding with Karstensen Shipyard. #458 will be named ANTARCTIC and will have homeport in Killybegs, Ireland.
Read more
Rav launched 06.04.2019
16 August 2016 blev der indgået kontrakt mellem rederiet Peter Hepsø Rederi AS og Karstensens Skibsværft A/S om bygning af en ny 79,75 m Snurper/Trawler. Skroget ankom til Skagen, stærkt forsinket, ultimo Oktober 2018, og det færdige skib blev overleveret til Rederiet 12 April 2019. Skibet var forinden blevet døbt i Skagen, 6 April 2019.
Read more
New order #457 - VINGASKÄR
Owner Mats Johansson and Family of Styrsö, Sweden has ordered a 34,00 m Trawler. The hull is expected to Skagen in March 2020 and the vessel is to be delivered in September 2020.
Read more

​Karstensens Skibsværft A/S

Vestre Strandvej 17

9990 Skagen

Phone: +45 9844 1311

Cvr.nr.: 10859581

Are you searching for something specific?