News

New order #473 "POLARBRIS"


Reder Kjell-Gunnar Hoddevik og partnere Johnny Årvik og Jan-Ove Langeland i rederiet Polarbris AS har bestilt et nyt 43,50 m snurrevodsfartøj hos Karstensens Skibsværft A/S.

Fartøjet bliver topmoderne, med alt indenfor det nyeste af maskineri, udstyr og udrustning. Projektet i sin helhed er blevet til i et meget nært og intenst samarbejde mellem Rederi og Værft.


Polarbris AS / Atlantic Longline AS hører under Atlantic Seafish AS, som er vel-etableret i den norske fiskerinæring, og driver for nuværende den ganske nye ”Atlantic”, Norges største og første kombinerede linebåd og snurrevodsfartøj. Rederiet har dobbelt kvotesæt, og det er derfor nødvendigt med yderligere et fartøj.


Rederiet Atlantic blev stiftet i 1997 af Kjell-Gunnar Hoddevik og Johnny Årvik, og har base i Ålesund. Rederiet startede med at drifte en ældre linebåd, ”Fernando”. Første ”Polarbris” blev købt i 2000. Efterfølgende har rederiet haft 6 forskellige fartøjer, og tog seneste levering af første nybygning i 2020, nemlig ”Atlantic” leveret fra Tyrkiet.

Rederiet udtrykker tilfredshed over at være kommet i mål med denne aftale med Karstensens Skibsværft, og glæder sig til at komme i gang med byggeriet. Dette er første gang rederi og værft arbejder sammen, men allerede i de indledende faser har der været god og konstruktiv dialog, som tegner godt for det fremtidige samarbejde.


Karstensens Skibsværft glæder sig over den tillid Rederiet udviser – og hilser dermed nye kunder velkomne.


Med denne kontrakt har Værftet 14 nybygninger i ordrebogen for levering i løbet af de kommende 2 år. Alene i 2021 har Karstensens Skibsværft leveret 8 nybygninger, alle skræddersyede til de enkelte rederes ønsker og krav.


Fartøjet planlægges udrustet med elektriske wincher for bedst mulig effektivt og dermed mindst muligt miljøbelastning.


Fremdrivninganlægget er også projekteret med henblik på at reducere miljøbelastningen mest muligt. Der er således gjort omfattende studier og vurderinger af forskellige løsninger.

I lighed med ”Atlantic” skal også nye ”Polarbris” udrustes med Brunvoll nedsænkbar thruster / Azimuth i forskibet.


Det nye fartøj bliver indrettet med avanceret fabrik fra firma Bjørdal.

Fryse- og køleanlæg skal leveres af firma Teknotherm.

Alle nævnte norske firmaer, har haft gode og lange relationer med Rederiet.


I løbet af de kommende uger vil leverandører til de resterende hovedkomponenter blive fastlagt. Der vil fra Rederiets side være fokus på kvalitet, innovation og driftsikkerhed.


Fartøjets hoveddimensioner:

Længde overalt 43,50 m

Bredde moulded 11,50 m

Dybde shelterdæk 6,60 m


Nye POLARBRIS skal leveres i August 2023. Skroget til det nye fartøj skal bygges hos Karstensen Shipyard Poland.


 

News​

Pressemeddelelse 26.06.23: Karstensen Gruppen opnår positivt resultat i 2022 på trods af udfordringer
Karstensen Gruppen, der består af virksomhederne Karstensens Skibsværft, Danish Yachts, Karstensen Shipyard Poland, KS Elektro og Nuuk Værft, har offentliggjort regnskabet for 2022. Resultatet viser en positiv indtjening, som dog er mindre end forventet på grund af forskellige udfordringer udefra.
Read more
Pressemeddelelse 27.10.22: Karstensens Skibsværft køber værft i Gdansk
Karstensens Skibsværft har købt værftsanlæg i Gdansk og fremtidssikrer herved nybygningsproduktionen med værftsfaciliteter, der er særdeles velegnet til skrogbygning.
Read more
New order #474 – ”FINNUR FRÍÐI”
Rederiet Krossbrekka P/F fra Gøtu på Færøerne og Karstensens Skibsværft A/S har indgået kontrakt om en ny 88,00 m Pelagisk Snurper / Trawler.
Read more

​Karstensens Skibsværft A/S

Vestre Strandvej 17

9990 Skagen

Phone: +45 9844 1311

Cvr.nr.: 10859581

Are you searching for something specific?